perjantai 9. tammikuuta 2015

Miksi olen taas tässä pisteessä?

Tässä sitä taas ollaan. Muuttamassa elämäntapoja.

Mikä meni vikaan viime keväänä? Entä sitä edellisenä keväänä ja sitä edellisenä syksynä? Mikä on mennyt aina vikaan?
Mukavuudenhalu
Olen mukavuudenhaluinen. Haluan tehdä asiat mahdollisimman helposti ja tehokkaasti. Väitän, että valmistan päivittäin perusterveellistä kotiruokaa. Syön töissäkin terveellisesti ja harvemmin ostan einestä. Mutta se treenaaminen. Tykkään treenata, kyllä. Nautin treenin jälkeisestä olosta, kyllä. Matka salille on noin 1,5 kilometriä, ei siis paha. Mistä sitten kiikastaa? Istun mielummin sohvalla ja teen töitä. Teen töitä ja kiroan, miksen ole treenaamassa. 

Ratkaisu: Olen kilpailuhenkinen ihminen. Ennen tavoitteeni on ollut pitkäntähtäimen tavoitteita ja keskittynyt jonkin painon saavuttamiseen. Nyt aion asettaa itselleni lyhyemmän aikavälin tavoitteita sekä vaa'an näyttämään lukuun että treeneissä vastuksiin ja painoihin!

Pakko
Mukavakin tekeminen on kamalaa, jos sen tekemiseen tuntee pakkoa. Vaadin itseltäni paljon ja vaikka treenaamisesta tulee hyvä olo, ei salille meno ole kivaa, kun se tuntuu pakkopullalta. Minuahan ei kukaan muu sinne salille pakota kuin minä itse, joten muutos omaan asenteeseeni olisi paikallaan. Ei ole niin vakavaa, jos neljästä suunnitellusta salikerrasta toteutuu vain kolme. Kunhan itelle jää tyytyväinen ja hyvä mieli, eikä jokainen salikerta jää välistä.

Ratkaisu: Etsin jonkin uuden lajin! Jonkun sellaisen, jonka harjoitteleminen itsessään motivoi eikä ainut syy ole pakko.

Suunnittelemattomuus
Treenaamisen suhteen osaan olla suunnitelmallinen. Merkkaan treenit pariksi viikoksi eteenpäin kalenteriin jopa kellonajan tarkkuudella. Sama suunnitelmallisuus ei päde ruokailuun. Ostan ruokia hassuja määriä ja suunnittelen ruokailuja tasan vuorokauden eteenpäin. Töihin ostan yleensä erikseen lounaan. Usein lounas on salaattibaarin salaatti. Nämäkin käytävät kukkaron päälle ihan huomaamatta. Erityisesti suunnittelemattomuus tämä kostautuu välipaloissa. Kotona ei ole ikinä tarpeeksi aineksia järkeviin välipaloihin.

Ratkaisu: Kalenteri käyttöön myös ruokailuja suunnitellessa! Suunnittelen ruuat viikoksi kerrallaan, vaikka niitä en kerralla valmistaisikaan. Huomioin myös välipalat. Kokeiluun menee ehdottomasti esimerkiksi valmiit smoothieainespussit pakastimeen ja itse tehdyt proteiinipatukat.

Seuraavalla kerralla lisää tavoitteista. Ehkä olen keksinyt tuon uuden lajinkin siihen mennessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Feel free to comment! xo