lauantai 10. tammikuuta 2015

Kikherne-bataattipihvit

Tein yhden uudenvuoden lupauksen. Tai paremminkin, annoin itselleni haasteen. Opettelen tekemään hyvää kasvisruokaa.  Tämä tarkoittaa sitä, että pyrin kerran viikossa kokkaamaan uutta kasvisruokaa. Eilinen kokeilu meni ainakin heti nappiin!

Bataatti-kikhernepihvit
purkillinen liotettuja kikherneitä
batatti
pieni sipuli
mausteita (suola, pippuri, valkosipuli, chili, sitruunamehu)
n. 2 rkl tahinia

Massan teko on helppoa kuin heinänteko. Kikherneet, sipuli, tahini ja mausteet muussataan tahnaksi tehosekoittimessa. Tahnan joukkoon sekoitetaan raastettu bataatti. Ja ei kun pannulle! Voisi varmaan tehdä uunissakin, mutta nälkä oli valtava ja halusin pihvit nopeasti.
Voi nam. Reissarin välissä kikherne-batskupihvi, pihvien kaveriksi tehtyä kurkkukastiketta (jugurtti, raastettu kurkku, sitruunamehu, mausteet), sinappia, salaattia ja paprikaa. Nautittu Frendien seurassa sohvalla rauhallisena perjantai-iltana.

Lounaalla töissä söin herkkupihvit paprikan, tomaatin ja avokadon kanssa. Päälle vielä hiukan chipotlea ja siemensekoitusta. Nam. Tämän olisi vielä täydentänyt kurkkukastike, jonka tein näiden kanssa, mutta jostain syystä unohdin ottaa sen mukaan.

Taidankin tästä tehdä itselleni päivälliseksi tuollaisen hampparin! Nam! 


1 kommentti:

  1. Nam! Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä:) Kasvisruoka on kyllä niin hyvää, itselläkin alkanut lihan määrä vähentyä pikkuhiljaa, vaikka edelleen ihan sekasyöjä olenkin. Tsemppiä ja malttia elämäntapamuutokseen! :)

    VastaaPoista

Feel free to comment! xo